Molenstraat 59 - 9300 Aalst

053 21 34 67

info@gadeco.be

Specialist in vrijstaande kachels en inbouwhaarden op hout, kolen, mazout en gas.

Kolenkachels

traditioneel verwarmen

Over onze kolenkachels

 

Kolenkachels zijn een een traditioneel alternatief van de klassieke houtkachel. Door de hoge verbrandingstemperatuur van de kolen, zijn de designs iets klassieker. De gietijzeren structuur is nodig om geen schade toe te brengen aan de kachel zelf wanneer de kolen opbranden.

C53205-DRU-Convexo.jpg C50525_1050x700px_1_DRU-Maestro-60-Tall-Eco-Wave.jpg

Meer over kolenkachels

De evolutie die kolenkachels over de jaren heen doormaakten, is immens. Populaire vooroordelen betreffende het rendement mogen de deur uit. Moderne kolenkachels halen weldegelijk een interessant rendement. Wist u dat kolenkachels in veel gevallen een goedkoper alternatief vormen dan hout- of gaskachels? Dit komt omdat de kolen langer blijven branden en warmte afgeven dan hout of gas. Indien men slim omspringt met de luchttoevoer, kan een kolenkachel zelfs de hele nacht op een laag pitje blijven branden. 's Ochtends gewoon de luchttoevoer verder openzetten, eventueel wat kolen toevoegen en de ruimte is snel terug warm. 

Natuurlijk zijn kolen als brandstof niet de meest populaire keuze. Daarnaast is het ook verplicht om een CO-meter te installeren in de ruimte waar uw kolenkachel staat. U hoeft zich trouwens ook geen zorgen te maken over het vuil die kolen met zich meebrengen. De technologie is over de jaren heen in die mate geëvolueerd dat vuil dus geen probleem meer vormt. Steenkool is beschikbaar in verschillende kwaliteiten. U contacteert best uw leverancier om te weten welk soort steenkool nodig is voor uw kachel. 

Meer informatie

Meer informatie nodig?

Kom ons volledig aanbod kolenkachels ontdekken in de winkel of neem contact op via het contactformulier